Varför åka på ett retreat?

Varför är retreat egentligen så viktiga?

MENING

Det finns många anledningar till att retreat är bra. Syftet är att arbeta individuellt men i grupp under ett par dagar eller en vecka. Att göra din egen inre resa med andra – den effekten är oslagbar. Kan inledningsvis upplevas som lite läskigt och kanske lite obekvämt, men när du väl börjar känna stödet från alla, då måste du bara gå med och släppa kontrollen.

Det är en tid för dig att kunna dra dig tillbaka och komma i kontakt med dig själv och dina önskningar. Låt dig inspireras igen av både resan och dess innehåll. Skapa lite ”Headspace” som det så fint heter. Att ta hand om vår kropp och själ – och träffa likasinnade människor som vi också kan lära oss och inspireras av. Retreaten ger dig en ytterligare dimension. Att resa till en vacker plats där du får lugn och tid och inget som stör dig och din utveckling – det ger bästa effekt!

 

DRA DIG TILLBAKA

Re-Treat kommer från det latinska verbet ”Att dra sig tillbaka”. Så ett retreat är helt enkelt en plats där du drar dig tillbaka från världen. Man drar sig ur sitt vanliga liv för att dra in all energi som tunnas ut åt flera olika håll av bara farten. Du samlar dina krafter igen för att hitta fokus på det DU älskar. Från denna hemsidan får du ett nytt perspektiv, du grupperar om och återaktiverar. Du kommer att hitta ny inspiration. Sedan omsätter du inspirationen. Du kommer hem med nya insikter, påminnelser och verktyg att arbeta med. Att komma bort från ditt vardagsliv ger dig fokus på det som är viktigt för DIG.

 

HEADSPACE

Du hittar ditt ”headspace”. Du får en möjlighet att komma ur ditt strukturerade liv och din schemalagda dag för att komma in i rum och tid – från en annan plats. På kontoret, vid middagsbordet med barn som tävlar om uppmärksamhet, i telefon med din partner eller vänner när du pratar om vardag och räkningar. Allt detta tar tid. Tid bort från dig. Det finns ingen riktig fritid – din tid. På retreaten är det annorlunda. Det finns ett utrymme som du kan ge dig själv tid att reflektera över och ansluta till ditt eget flöde igen.

 

BLI INSPIRERAD

Inspiration betyder ”att andas in”. Så du blåser helt enkelt liv i ditt liv igen! Det är något som lätt kan upplevas av en miljöförändring. Att dela en kort tid med andra i en gruppmiljö kan i sin tur inspirera. Vi inspireras av varandra så mycket mer än vi tror.

 

DETOX

Alla behöver släppa, städa och tömma sitt mentala skrivbord. Du kommer att lämna retreatet mycket lättare. Fylld med energi och kraft. Uppdaterad och mer närvarande än tidigare. Ditt nya perspektiv kan hjälpa dig att göra förändringar i ditt liv som du vet att du behöver göra.

 

SLÄPP DIN ROLL

I samhället tar vi gärna på oss olika roller. Mamma, syster, fru, älskare, vän etc. Men vi måste påminnas om att vi är mänskliga, i motsats till mänskliga handlingar. På ett retreat kan du släppa din roll. Du kan vara precis du. Precis som vem du är.

 

MÖT LIKASINNADE

Du kommer att träffa människor som du kan hitta gemensamma nämnare med. Kanske räcker det med att du hamnade på samma retreat som en? Det kommer att inspirera dig att dela tankar med människor som är på samma ”resa”. Så du kommer naturligt att kunna tillåta dig själv att öppna dig i detta säkra utrymme.

 

HJÄLPA ANDRA

Ditt deltagande på ett retreat är inte bara bra för dig. Du kommer att ha påverkat och inspirerat andra mer än du kan föreställa dig. Vi ger varandra så mycket när vi arbetar individuellt i en grupp – man får så mycket för pengarna! Allas berättelser, det man delar med varandra, går igenom, allas egen historia. Efter ett par dagar lämnar ni varandra med en känsla av att ni är lite av en familj. Allt du delade. Vi tror att en av de största gåvorna du får hem från våra retreat!

Våra Retreat

Ett retreat med fokus på personlig utveckling med en ”getaway” känsla. Att på en vacker plats komma närmre sig själv och komma ifrån sådant som vardagen annars kanske slukar. Att tillsammans med andra bli den där rosen – som sakteliga, steg för steg, öppnas under veckan. Skratt och tårar, nya vänner och en vidunderlig natur gör så gott för alla sinnen!

Ett retreat främst med fokus på antistress, där vi har mer tid för lugn och ro, att få tid att hitta sin egentliga rytm, där andningen har fokus men där vi också tittar på var vi kommer ifrån och med vad – som påverkar ännu mer negativt när stressen/tempot ökar. Vacker och lugn omgivning, yoga, bra mat, vila, natur och alla våra samtal, grupparbeten och egna arbeten.